Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

Naast een schat aan specialistische kennis heeft het Ingenieursbureau een breed inzicht in maatschappelijke processen, overheidsorganisatie en bestuurlijke procedures, zowel op het gebied van besluitvorming als regelgeving. Onze passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad Amsterdam zijn onze kracht.

Wij werken aan de metropool Amsterdam en zijn betrokken bij de grote en belangrijke bouwprojecten van Amsterdam, zoals de de Zuidas & Zuidasdok, Noord/Zuidlijn, de nieuw entree aan het IJ (IJsei), IJburg (landmaken), Overhoeks en Amstelkwartier. Ook houden wij de stad op orde door het uitvoeren van groot onderhoud aan straten, bruggen en openbare verlichting.

Amsterdam wil een prominente plaats veroveren in de top van Europese steden. Daarom kiest de stad voor metropolitane ontwikkelingen die hoge eisen stellen aan de ruimtelijke sector. Amsterdam bundelt de krachten van Amsterdam in het cluster Ruimte en Economie dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de taken in het ruimtelijk economisch domein. Het Ingenieursbureau is hier onderdeel van.