TwynstraGudde

Adviseur sturing en beheersing complexe opgaven

 • Posted at Feb 2, 2024
 • Vacatures
 • 32-40 hours / week
 • Permanent employment

Investeringsopgaven worden steeds groter en complexer. Denk aan enorme opgaven in de energietransitie, klimaatadaptatie, bouw en infrastructuur. Steeds vaker ook worden deze opgaven projectmatig of programmatisch aangepakt. Partijen gaan een samenwerking aan tegen een achtergrond van verschillende belangen, strikte afspraken en verantwoordelijkheden.

 

Maar hoe groter de opgave, hoe onoverzichtelijker de weg naar het einddoel. En hoe complexer een project of programma, hoe meer onzekerheden op de loer liggen. De kans op frustratie in de samenwerking, vertraging van de werkzaamheden en overschrijding van budgetten neemt hierdoor toe. En daar zit niemand op te wachten. Daarbij komt ook: partijen, zowel publiek als privaat, werken op een andere manier, met andere belangen en vaak in een ander tempo. Ze hebben elkaar nodig en tegelijkertijd vergroten die verschillen  de complexiteit vaak nog meer. 

 

Krijg jij energie van het inzichtelijk maken van onzekerheden en samenwerking in projecten te laten werken en wil jij het verschil maken bij succesvol realiseren van complexe projecten en programma’s in de bouw en infrastructuur? Solliciteer dan al adviseur sturing en beheersing complexe opgaven bij TwynstraGudde.

 

●          Impact maken op een mooier Nederland

●          Stratisch adviseren aan projectmanagementteams

●          Vrijheid om je eigen werk en ontwikkeling vorm te geven

 

Werkweek

32-40

Vakgebied

Risicomanagement en projectbeheersing

Markt

Infrastructuur en ruimtelijke ontwikkeling

Ervaring (starter / medior / senior)

Junior/medior/senior

 

Jouw rol

Het omgaan met die onzekerheden is het uitdagende speelveld van adviseur sturing en beheersing complexe opgaven. We sturen, faciliteren, interveniëren. Altijd met het einddoel van de opgave voor ogen. Wat ons anders maakt, is dat we dichtbij de mensen opereren die het inhoudelijke werk moeten doen: de ambtenaren uit de publieke wereld en de aannemers en bouwers uit de private sector. Onze taak is die mensen te verbinden en de processen zo in te richten dat adequaat wordt omgegaan met onzekerheden, dat grip wordt verkregen op het proces, dat complexiteit verandert in overzicht, en vertraging verandert in tempo.

 

Als adviseurs sturing en beheersing signaleren we knelpunten in de programmering en uitvoering van projecten en programma’s en maken die bespreekbaar. Door onze manier van werken zitten we het liefst al in de voorbereidende fase aan tafel. En omdat we de inhoud wel snappen, maar er niet van zijn, stellen we andere vragen. Soms door boven de materie te hangen, soms door er middenin te staan. Zo helpen we mee de koers te bepalen. Niet door die ene stip aan de horizon te zetten, maar juist door realistische kort-cyclische doelen te stellen, zodat een groot project of programma behapbaar wordt. We brengen, als het ware, de complexiteit terug naar de essentie.  Zodat er overzicht is. Overzicht biedt grip. En grip biedt rust en vertrouwen. Mensen kennen hun taak, weten wat hun rol is en waar ze op kunnen worden aangesproken.

 

Jouw werkzaamheden

Als adviseur sturing en beheersing van complexe opgaven begeleidt je teamprocessen, breng je de juiste combinatie van rollen en taken samen en bouw je aan vertrouwen en openheid binnen een project op programma. Je neemt mensen mee in de te varen koers en en zorgt dat iedereen oog houdt voor het eindresultaat. Jij zorgt ervoor dat dingen vooruit gaan.

 

Dit doe je door te sturen op de planning, de raming, de contracten, de afspraken die in projectplannen zijn vastgenageld en de risico’s die daarmee samenhangen. Dit is mensenwerk.  Aandacht voor de mens in het project of programma neemt onzekerheden weg en versnelt de voortgang. Resultaat bereik je immers in verbinding met andere teamleden.

 

Wat je doet:

 • Je adviseert je opdrachtgevers over het inrichten van sturing en beheersing voor een project of programma, het adequaat omgaan met onzekerheden en het realiseren van voortgang.
 • Je signaleert welke gesprekken gevoerd moeten worden en brengt hiervoor de juiste mensen aan tafel en neemt een begeleidende rol aan in deze gesprekken.
 • Je vindt het leuk om je kennis over te dragen en verzorgt trainingen binnen je vakgebied voor collega’s en opdrachtgevers.

Je doet dit vanuit verschillende rollen zoals adviseur beheersing, risicomanager, manager projectbeheersing.

 

Jouw profiel

De adviseur sturing en beheersing is steeds vaker een onmisbare factor in de voorbereidende en uitvoerende fasen van een project of programma. Het kenmerk van de adviseur is een kameleon-achtige veelzijdigheid. Je moet immers met iedereen door een deur kunnen, tussen de lagen van de project- of programmaorganisatie bewegen en je in allerlei situaties kunnen aanpassen. Jij bent de onafhankelijke intermediair die compromissen sluit en zorgt dat procces gaan lopen. Je treedt niet per se snel op de voorgrond, maar pakt als het moet het podium om je punt te maken, met gevoel voor de omgeving. Zeker, lef hebben is ook een eigenschap die jij als adviseur sturing en beheersing bezit. Jij zorgt dat wordt gezegd wat nodig is, om te voorkomen dat het project of programma haar eigen teleurstelling organiseert.

 

Je wil iets creëren van waarde en bijdragen aan maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Samen met onze opdrachtgevers impact hebben op morgen. Dat is waar jij voor gaat. Je bent ambitieus en wil je graag (verder) ontwikkelen op het vlak van sturing en beheersing van complexe opgaven. Je bent op zoek naar kansen in je opdrachten en in de ontwikkeling van het vak. Je vindt je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en wilt groeien in je rol als adviseur. Hiervoor krijg je binnen TwynstaGudde uiteraard ook alle ruimte.

 

Wat we van je vragen

 • WO-werk- en -denkniveau
 • Tussen de 0 en 10 jaar relevante werkervaring. Inschaling geschied op basis van relevante kennis en ervaring.
 • Een financieel/economische, bedrijfskundige en/of technische achtergrond.
 • Affiniteit met de sturing en beheersing van infrastructurele projecten.
 • Goede analytische- en communicatieve vaardigheden

 

Over Twynstragudde

Organisatie

350+ medewerkers

Adviesgroep

Contracteren en Risicomanagement

Werkplek

Amersfoort, heel Nederland

 

Over ons

Bij TwynstraGudde werk je aan maatschappelijk relevante projecten voor toonaangevende opdrachtgevers. Dat doen we al 55 jaar. Onze adviseurs adviseren overheid en bedrijfsleven op veel van de grote en urgente thema’s van deze tijd. Denk aan veiligheid, diversiteit, mobiliteit, digitalisering, duurzaamheid, energie, financiën en gezondheid. Wij bieden onze opdrachtgevers unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde. Iets creëren van blijvende waarde, daar gaan we voor. Daardoor hebben we een directe impact op (toekomstige) maatschappelijke en economische ontwikkelingen. En dus een grote impact op morgen.

Bij TwynstraGudde werkt de adviesgroep Contracteren en Risicomanagement aan maatschappelijk relevante infrastructurele en ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Samen met onze opdrachtgevers werken we aan projecten die een impact maken op Nederland, zoals de bouw van nieuwe sluizen, bruggen, wegen en dijken. Wij richten ons op projecten waar we vanuit onze visie op het vak van toegevoegde waarde kunnen zijn. Enkele voorbeeldprojecten zijn de renovatie van de Houtribdijk en de RijnlandRoute. Daarnaast dragen we graag bij aan actuele maatschappelijke thema’s zoals:

 • Klimaatadaptatie;
 • Energietransitie;
 • Mobiliteitstransitie;
 • Duurzaam bouwen.

Daarom werken wij gedreven aan projecten als de versterking van de invoering van de Vrachtwagenheffing en het innovatief en duurzaam vervoer over de Container Exchange Route op de Tweede Maasvlakte.

Onze adviseurs worden enthousiast van praktische en werkende oplossingen. Wij hanteren een hoge kwaliteitsstandaard, zijn ambitieus én collegiaal. Wij streven nadrukkelijk naar meer diversiteit en inclusiviteit. Ook nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus door non-profit organisaties te ondersteunen met onbetaald advies. Onze adviesgroep is een hechte en warme thuisbasis en zorgt dat jij je zo snel mogelijk op je plek voelt, ondanks dat wij in deze tijd veel vanuit huis werken.

Wat we bieden

Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen op een manier die bij je past, zodat wij samen tot optimale resultaten komen. Je komt te werken in een flexibele, ambitieuze, informele en professionele omgeving bij een bureau met een breed netwerk en uitgebreid pakket aan expertises.

Wat je verder van ons kunt verwachten

 • Een afwisselende baan met een salaris dat recht doet aan de rol en ervaring.
 • Een inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s, waarin we naast onze opdrachten ook tijd investeren in inspiratie en kennis delen en elkaar beter leren kennen (via borrels, vakdagen, en sociale evenementen).
 • Ruime mogelijkheden om je werk op jouw manier vorm te geven.
 • Een omgeving waarin je wordt uitgedaagd op professie en waar ruimte is voor ontwikkeling.
 • Verschillen in achtergrond, persoonlijkheid en talenten omarmen wij. Ieder mens is uniek. Deze verschillen versterken onze organisatie en ons werk voor opdrachtgevers
 • Een can do mentaliteit, met ruimte voor initiatief en ondernemerschap.
 • Een team met veel gezelligheid en humor.

We realiseren ons dat we een hoop vragen. Komen niet alle punten terug in jouw profiel, ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Kennismaken

Werk jij met ons mee aan de mooiste projecten die Nederland te bieden heeft?

Wil je meer informatie? Daniella van Well-Stam heeft het antwoord op inhoudelijke vragen: 033 467 76 91. 

Kijk ook eens op onze expertisepagina risicomanagement en projectbeheersing.

 

Adviseur sturing en beheersing complexe opgaven (twynstragudde.nl)