Nationaal Bodem en Watertraineeship

Trainee Waterveiligheid en Dijkversterkingen

  • Posted at May 23, 2024
  • Vacatures
  • 36 hours / week
  • Traineeship

“Ben jij de enthousiaste trainee die zorgt dat de 800.000 inwoners en ruim 25.000 bedrijven van Midden- en West-Brabant beschermd zijn tegen overstromingen? Zorg jij ervoor dat onze dijken sterk en stevig blijven en vind je het leuk om in een team te werken aan bouwprojecten?”
 

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vraagt het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag bij Waterschap Brabantse Delta in Breda. Hier werk je vier dagen per week om jouw vak te leren. Ons programma ondersteunt jou bij het verbinden met anderen en de bredere sector vanuit jouw unieke perspectief, vakgebied en organisatie.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken!

Trainee Waterveiligheid en Dijkversterkingen

Als trainee Waterveiligheid ga je aan de slag in drie IPM-teams en ondersteun je de Technisch Manager en Projectmanager bij de voorbereiding en uitvoering van dijkversterkingsprojecten, zoals de verbetering van een primaire kering langs het Hollands Diep. Daarnaast ga je werken aan regionale keringen. Als onderdeel van het technisch team werk je samen met ervaren en enthousiaste technisch managers en adviseurs. Dit biedt je een mooie leeromgeving waarin je uitdagende klussen op kunt pakken!

We zoeken een trainee met een civiele technische achtergrond (HBO of WO), die berekeningen aan dijken en waterkerende constructies kan maken en controleren. Je bent een teamplayer, wil je inzetten voor het maatschappelijk belang en bent gemotiveerd is om jezelf verder te specialiseren in waterveiligheid, ook naar de toekomst toe.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Jaap Feil: 06 2201 6178

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl