Nationaal Bodem en Watertraineeship

Trainee Duurzame Waterstrategie

  • Posted at Aug 17, 2023
  • Vacatures
  • Traineeship

Met 2.500 collega’s, verbindt Aviko mensen, culturen en smaken door het brengen van plezier aan tafels over de gehele wereld. We zoeken de verbinding met iedereen in de keten, van collega’s tot telers, leveranciers, klanten, eindgebruikers, chef-koks en consumenten. En dat doen we met veel plezier. Dat is het plezier van werken bij Aviko.

Jouw bijdrage

Aviko is een grote speler in de levensmiddelenindustrie, met een wereldwijde groeistrategie. Aviko heeft daarmee een internationaal karakter, met productielocaties in meerdere landen in de EU en Azië. Wij zoeken een enthousiaste collega die net als wij een passie heeft voor het verduurzamen van Aviko en de gehele keten!

Zie jij een uitdaging in het waarmaken van Aviko’s duurzame waterstrategie? Krijg jij energie van de uitdaging om zowel nationaal als internationaal aan de slag te gaan? Help dan mee de (water)ambities van Aviko te vertalen en vorm te geven, als onderdeel van de grotere Sustainability Strategy.

Aviko wil voorlopen op het gebied van duurzaamheid door actief bij te dragen aan verduurzaming van de hele keten, van teler tot aan tafel. Als Trainee Duurzame Waterstrategie heb je een coördinerende rol om samen met collega’s van diverse functies om de voetafdruk verder in kaart te brengen en te vertalen naar reductiedoelstellingen en actieplannen.

Jouw team

Je komt te werken in een klein team met korte lijnen. Dit komt je werkzaamheden ten goede en maakt je direct zichtbaar en inzetbaar in een dynamische en openorganisatie. Hierdoor krijg je veel kansen om jezelf te ontwikkelen. De standplaats is Steenderen.

Jouw werkzaamheden

Help mee de duurzame waterstrategie op te zetten voor meerdere productie locaties, zowel nationaal als internationaal. Je bent een spil in de communicatie met diverse partijen; van productie tot directie, zowel intern als extern gericht. Er is ondersteuning vanuit Cosun met een innovatiecentrum met zowel theoretische en praktische expertise. Je gaat aan de slag met duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen, breder dan alleen water- en ketengericht. Je geeft vorm aan de waterroadmap en zoekt overlaptussen projecten en fabrieken voor het bereiken van de doelstellingen.

Door directe samenwerking op de productielocaties krijg je een groot netwerk en veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en kennis op te doen, zowel beleid- als procesmatig.

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de processen en producten waar Aviko voor staat? Vind je het leuk om door middel van feiten en cijfers mensen te overtuigen om voor een duurzame oplossing te gaan? Maak je als persoon
gemakkelijk contacten op alle niveaus, werk je goed zelfstandig en denk je in oplossingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deze werkplek combineer je 1 dag per week met het Nationaal Watertraineeship.

Wie ben jij?

  • Je hebt de kwaliteiten om zelfstandig te werken en te ontdekken wat er beter kan en weet dit goed over te brengen bij de verschillende afdelingen.
  • Je hebt een hbo- of academische opleiding behaald en je beschikt over voldoendekennis om ideeën te toetsen op haalbaarheid en uitvoerbaarheid op grote schaal.
  • Je deinst er niet voor terug om bestaande (overleg)structuren opnieuw te bekijken en zo nodig aanpassen.
  • Je hebt kennis van- of affiniteit met, water(her)gebruik en -zuivering in de voedingsmiddelenindustrie.
  • Je hebt geen bezwaar tegen het geregeld bezoeken van de productielocaties buiten Nederland.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Maarten van Wel, maarten@nationaalwatertraineeship.nl of bel naar +31 6 34 21 72 07.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl