About ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten wij ons 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. We willen meer treinen laten rijden, op een veilige manier en met minder hinder, nu en in de toekomst. Dat doen we altijd met aandacht voor onze invloed op het milieu en de samenleving.

More information
ProRail

Technisch Trainee

 • Posted at Mar 6, 2020
 • Vacatures

ProRail Vraagt:

 • (Bijna) afgeronde technische wo-master en maximaal 1 jaar werkervaring
 • Een gedreven ondernemer die vakkundig en kwalitatief werk levert
 • Een creatieve omdenker en een aanstekelijke teamvormer
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, lef en initiatief
 • Een actieveling met ervaring als bestuurs- of commissielid binnen een vereniging

ProRail Biedt:

 • Een omgeving vol kansen; om jezelf te ontwikkelen en je als professional verder te specialiseren
 • Meteen een vast contract bij de start van jouw traineeship
 • Salaris van € 3.011 op basis van 36 uur per week
 • Na elke opdracht krijg je een beoordeling en kun je een stap maken in je salaris
 • Een uitgebreide keuze aan arbeidsvoorwaarden, zoals verlof, pensioen, decemberuitkering, enz. Wil je hier alles van weten? Klik dan hier.

Het spoor nog verder verbeteren met jouw frisse inzichten en ondertussen jezelf ontwikkelen tijdens dit technisch traineeship. Wat wil je nog meer?
 

Wij regelen je eerste opdracht: een boeiend project, bijvoorbeeld als Bouwmanager binnen de afdeling Bouwmanagement, Projecten. Je eerste opdracht is in Utrecht. Na deze 8 maanden vol in het project te hebben meegewerkt, kies je zelf je tweede opdracht. Tijdens je hele traineeship ontwikkel je jezelf volop, denk bijvoorbeeld aan vaardigheden als situationeel leiderschap, zelfmanagement en conflicthantering. Het coachen en trainen gaat je hele traineeship door, met evaluaties tussendoor, om te zien na jaar 1 of we doorgaan.

Al gedurende je traineeship ontrafel je alle geheimen van het spoor. Zo kun je bijvoorbeeld bij je tweede opdracht aan de slag als Tracémanager, waarbij je nauw samenwerkt met aannemers voor het onderhoud van het spoor. Of in je derde opdracht word je Projectleider Railtechniek of Life Cycle Management. Alles kan. Ben je in voor een complexe technische uitdaging, dan zit je goed bij ProRail. Traineeship afgerond? Dan is het tijd voor een vaste functie binnen ProRail. Wat dat wordt? Dat is aan jou.

Jij bent de regisseur van jouw traineeship. Jij bepaalt, ProRail faciliteert.

Overtuigd? Solliciteer!

Ben jij degene die binnen ProRail zaken verder verbindt, verbetert en verduurzaamt? Solliciteer dan direct, in elk geval uiterlijk 14 mei 2020 via de vacature op onze website. Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen.
Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan Fabienne Jansen via fabienne.jansen@prorail.nl.
 
Sollicitatieprocedure

Kom je door de brief/cv-selectie, dan nodigen we je uit voor het maken van een e-assessment. Goed resultaat? Dan nodigen we je uit voor de selectiedagen op dinsdag 26 mei (ronde 1) en donderdag 28 óf vrijdag 29 mei 2020 (ronde 2). De selectiedagen bestaan uit: een pecha kucha (een korte, creatieve presentatie), een treinspel en selectiegesprekken met het HR- en Traineemanagement en Recruitment. Heb je alle onderdelen tijdens de selectiedag doorlopen? Dan hoor je uiterlijk 2 juni of je kunt starten met het traineeship.
 
Inhousedag

Eerst op informele wijze kennismaken met ProRail? Dat kan. Op woensdag 29 april 2020 organiseren wij een inhousedag. Aanmelden hiervoor kan via de volgende link: https://werkenbijprorail.nl/evenement/inhousedag-traineeships-2020/
 
Omdat we graag alles goed regelen, vinden we ook een VOG en integriteitsverklaring belangrijk. De kosten daarvoor krijg je natuurlijk vergoed.