About Antea Group

Antea Group is a consultancy and engineering firm that operates internationally. We have 3.100 staff working all over the world. Antea Group combines strategic thinking, multidisciplinary and technical expertise and pragmatic actions. This enables us to provide eff ective, sustainable solutions to the challenges our clients are facing. We have offices in Europe, North and South America, Africa and Asia. In partnering with the Inogen alliance of environmental consultancies, Antea Group has an almost worldwide presence.

More information
Antea Group

Startend ontwerper rail

  • Posted at Oct 1, 2022
  • Vacatures

Werkgebied:  Rail

Locatie: Deventer, Almere

'Sta jij aan het begin van je carriere en word jij helemaal enthousiast van ontwerpen? Of wil je juist vanuit je huidige baan een stap maken richting ontwerp? Dan hebben wij een mooie uitdaging!'

Dit is jouw uitdaging

Als startend ontwerper ben jij in elk project een belangrijke schakel voor de uitwerking van railontwerpen. Van spoor tot onderdoorgang: het opstellen van uitvoeringsontwerpen voor verschillende disciplines binnen de railsector vormt de hoofdmoot van je takenpakket. Daarnaast ben je betrokken bij thema's zoals ontwerpontwikkelingen, parametrisch ontwerpen, veiligheid en duurzaamheid. In een ervaren team werk je samen aan deze thema's. Voor de klant ben jij aanspreekpunt voor technische vragen. In digitale overleggen geef je advies en licht jij jouw ontwerpkeuzes toe. Hieronder legt Frank Bruins (junior Ontwerper Rail) uit hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Een dag als junior ontwerper Rail

'Na een lekker ontbijt, start ik om 8 uur mijn werklaptop op. Door de coronacrisis werk ik nu voornamelijk vanuit mijn eigen huis. Ik bepaal zelf op welk moment van de dag ik start, maar ik probeer zoveel mogelijk een vast tijdstip aan te houden. Elke ochtend stuur ik een bericht naar een groepsgesprek waarin alle ontwerpers elkaar een goedemorgen toewensen. Na het begroeten open ik mijn agenda en plan ik de werkzaamheden voor vandaag in.

In de ochtend ga ik aan de slag met het maken van een ontwerp voor een spoorvernieuwing. Ik zorg dat ik het contract door heb genomen en dat ik de benodigde informatie vanuit diverse databronnen heb verzameld. In het ontwerp worden zowel de huidige situatie als de nieuwe situatie uitgewerkt, zodat de opdrachtgever het verschil tussen de twee situaties kan zien.

Om 10 uur heb ik een koffiemomentje met mijn collega's van de adviesgroep rail. Tijdens dit moment bespreken wij wat er is gebeurd en welke nieuwe ontwikkelingen gaan komen. Na het koffiemoment start een overleg met een opdrachtgever. Tijdens dit overleg moet ik mijn ontwerpkeuzes toelichten, vragen beantwoorden en advies geven. De opmerkingen die gegeven worden noteer ik en neem ik mee in een volgende versie van het ontwerp.

Rond 12 uur besluit ik een lunchwandeling te maken, zodat ik in de middag met een frisse gedachte kan beginnen aan het uitwerken van nieuwe ontwikkelingen. In de middag werk ik samen met een collega een aantal ideeen uit, zoals het maken van 3D ontwerpen en het parametriseren van objecten.

Aan het einde van de middag word ik gebeld door een klant. Hij heeft een vraag over de ballasthoeveelheden die ik bepaald heb. Gezamenlijk nemen wij de berekening door en komen we tot de conclusie dat de hoeveelheden kloppen. Met een goed gevoel besteld de klant de ballast, zodat het project over een aantal weken uitgevoerd kan worden.

Met een tevreden gevoel sluit ik aan het einde van de dag mijn laptop af. Nog even sporten en op naar een nieuwe dag!'

Interesse?

Lijkt jou het gaaf om net als Frank Ontwerper Rail te worden bij Antea Group? Check hieronder of je voldoet aan de eisen en solliciteer! Wij zoeken iemand met:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek of werktuigbouwkunde;
  • analytisch vermogen: je kunt de raakvlakken binnen het project goed inschatten en overzien;
  • ervaring met Autocad en aanverwante pakketten van Autodesk.

Solliciteer!

Solliciteer via de knop bovenaan de vacature en laat ons in een motivatie en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt.

Meer informatie:

Wil je meer weten over deze vacature of over het werken bij Antea Group? Neem contact op met Floor Kempers, 06 - 83 16 86 44.