About Arcadis

Arcadis is a leading global design and consulting firm in the field of the natural and built environment. In collaboration with our clients, we deliver exceptional and sustainable outcomes through the application of design, consultancy, engineering and project management services.

Arcadis

[NL] Junior specialist geotechniek en waterbouw

Wil jij inhoudelijk aan de slag gaan met integrale projecten binnen het werkveld waterkeringen?

Wat ga je doen?

Heeft waterveiligheid jouw interesse gewekt tijdens je studie en bewaar je goede herinneringen aan colleges over grondmechanica en/of waterbouw? Dan zoeken wij jou! Je komt te werken in onze adviesgroep Waterveiligheid die dijken beoordeelt, ontwerpt en realiseert in heel Nederland.

Je gaat inhoudelijk aan de slag en krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Daarin word je begeleid door een vaste buddy, die de eerste periode bij Arcadis samen met jou vorm geeft. Jijzelf geeft een inhoudelijke bijdrage aan onze waterveiligheidsprojecten en krijgt na de eerste kennismaking, jaarlijks de ruimte om iets bij te leren. Dit kan een inhoudelijke cursus zijn of een training die meer op de zachte menselijke kant gericht is. Na twee tot drie jaar kom je in aanmerking voor ons Imagineers-programma. In dit programma heb je met leeftijdsgenoten leerzame en ook gezellige weekenden. De inhoudelijke werkzaamheden omvatten het modelleren van geotechnische en geohydrologische aspecten, het opzetten van grondonderzoeksprogramma's, begeleiding van veld- en laboratoriumonderzoek en het rapporteren van de resultaten. Je werkt voor een breed scala aan publieke en private opdrachtgevers, waarbij het werk voor de aannemerij sterk groeiende is.

Wie zijn wij?
Het team bestaat uit 12 betrokken geotechnisch specialisten die zich in de eerste plaats bezighouden met waterveiligheid. Een fijne samenwerking binnen ons eigen team en ook daarbuiten is daarbij van groot belang. Daarom hebben we een maandelijkse samenwerkdag in Amersfoort en is er naast werken ruimte voor gezelligheid op de werkvloer. Om jonge specialisten de fijne kneepjes van het vak te leren is er genoeg senioriteit beschikbaar. Dit vinden we belangrijk, dus maken we daarvoor ook tijd vrij. Binnen Arcadis vormen we teams met projectleiders in dijkversterking, leveren we bijdragen aan MER-studies en zoeken daarbij naar oplossingen die goed passen in de specifieke omstandigheden. Ook staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De kwaliteit van ons werk en flexibiliteit om in te spelen op de specifieke vragen zijn onze belangrijkste, onderscheidende eigenschappen. Het team heeft landelijke bekendheid door het hoge kennisniveau. Vaak proberen we als een van de eersten nieuwe technieken uit en geven we deze verder vorm.
 
Onze projecten
Enkele spraakmakende projecten waaraan we werken of hebben gewerkt zijn:

Wat vragen wij?

Voor deze vacature zoeken wij een enthousiaste young professional die voldoet aan de volgende eisen:

  • Afgeronde HBO of WO richting civiele techniek, geotechniek of waterbouw. Geïnteresseerden met een meer geologische studierichting worden ook uitgenodigd om te reageren.
  • Als je schoolverlater bent, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren, maar één of twee jaar werkervaring is een sterke pre.
  • Kennis van of ervaring met GIS-systemen, databases en/of programmeren zijn ook een pre.
  • Analytisch, leergierig, creatief  en zelfstandig, maar wel gericht op samenwerking en het behalen van (gezamenlijk) resultaat binnen en buiten het team.
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden als ook de beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en daarmee in staat om de resultaten goed onder woorden te brengen in rapporten.


De vacature sluit op vrijdag 15 november om 16:00 uur. De eerste gesprekken vinden plaats in Arnhem op 27 en 29 november 2019.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Improving quality of lifeis wat ons verbindt en inspireert. Onze mensen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven de toekomst vorm. Samen gaan wij de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.
 

Onze cultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten in de gebouwde en natuurlijke omgeving. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus en gedreven team. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis. Daarnaast ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.
 

Binnen Arcadis is volop ruimte voor innovatieve ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, campus recruiter, via telefoonnummer +31 6 11251821of via rosanne.melissen@arcadis.com. Je kunt je aanmelden via de “sollicitatiebutton” of door een e-mail te sturen.