About Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

Het Ingenieursbureau is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Wij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen wij projecten van idee tot en met de uitvoering.

More information
Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

[NL] Junior adviseur inkoop, aanbesteden en contracteren GWW en/of bouw

 • Posted at May 1, 2019
 • Vacatures

Dienstverband:             vastebaan, voor 32-36 uur

Locatie:                       Amsterdam

Van beschermd cultureel erfgoed in de historische binnenstad tot een hypermodern businessdistrict met uitdagende bereikbaarheidsvraagstukken. En dat allemaal in een stad met betrokken burgers en veelmedia-aandacht. Amsterdam is de wereld in het klein. En in diedynamischewereld leer jij alles over het inkopen, aanbestedenen contracterenvoor de openbare ruimte.

Dit ga je doen

Als junior adviseur bij het Ingenieursbureau van de gemeente werk jij mee aan de inkoop-en aanbestedingstrajecten voor de openbare ruimte. Dit doe je in eerste instantie veel samen met je buddy, een senior inkoopadviseur. In het begin werk je met name mee op operationeel vlak. Je stelt bijvoorbeeld EMVI-criteria en contracten op en je schrijft leidraden. Ondertussen leer je veel over de basis van aanbestedingen en het opstellen van inkoopstrategieën. Je hebt contact met opdrachtgevers, zoals de afdelingen Verkeer en Openbare Ruimte, Vastgoed, Parkeren, Zuidas en Stadswerken. Tijdens deze overleggen denk je met hen mee over risico’s en contractvormen,geef je uitleg over de aanbestedingsprocedure,en geef je ze waar nodig huiswerk mee. Mede dankzij jou is de uitvraag waarmee we de markt op gaan helemaal helder.Je krijgt al snel je eigen projecten. Denk aan nieuwbouw-en onderhoudsprojecten voor civiele werken als bruggen, kademuren, tunnels en parkeergarages en assets als verhardingen en groen. De ene keer gaat het over het aanbesteden van ingenieursdiensten, de andere keer over een werk met een miljoenenbudget. Ook denk je mee over strategische vraagstukken.Bijvoorbeeld over de vraag hoe we één contract kunnen gebruiken voor verschillende assets in verschillende stadsdelen.

Dit is jouw kracht

Jij hebt een grote drive om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van inkoop, aanbesteden en contracteren in de GWW en/of bouw. En die drive brengt jou verder. Je denkt goed na over wat je wilt leren en waarin je jezelf wilt specialiseren. Zelf benader je de collega’s die je daarbij kunnen helpen. Verder ben je nieuwsgierig, innovatief en goed in samenwerken. Wat jou verder typeert? Als je ergens aan begint, dan maak je het ook af. Want jij bent pas écht trots als je resultaat zietvan je werk.

Verder heb je:

 • Wo-niveau en minimaal een hbo-diploma op het gebied van bouwkunde, civiele techniek,aanbestedingsrecht, construction management & engineering of technische bestuurskunde.
 • Enige kennis van geïntegreerde contracten (UAVgc), systeemgerichte contractbeheersing en procesmatig werken in projecten. Heb je hiernog geen ervaring mee? Geen probleem. Die doe je op bij ons in de praktijk.
 • Bij voorkeur enige werkervaring, bijvoorbeeld door eenbijbaan,stage of afstudeerproject bij een bedrijf of overheid.

Dit bieden wij je

 • Minimaal € 2.591,-en maximaal € 4.225,-bruto per maand (schaal 9 of 10) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • Veel gezellige borrels met je collega’s en de mogelijkheid om je aan te sluiten bij het JAN (Jonge Ambtenaren Netwerk) en het JIB (Jong Ingenieursbureau).
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meerreiskostenvergoeding,opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
 • De mogelijkheid om thuis te werken en zelf je werktijden in te delen, voor een goede balans tussen werk en privé. Dit gebeurt altijd in overleg
 • Een individueel keuzebudget om extra verlofuren mee te kopen, opleidingen van te betalen of te laten uitbetalen in de vorm van extra inkomen.
 • Uitstekende opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen.

Hier ga je werken

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Gaat het om projecten in de openbare ruimte, dan komen de ruim duizend medewerkers van het Ingenieursbureau in actie. Wij realiseren projecten van idee tot en met uitvoering, en zijn voor de gemeente dé partner als het gaat om inkoop en techniek. Binnen het team Inkoop en Advies werk je samen met andere inkoopadviseurs en categoriemanagers. Ook heb je veel contact met het aanbestedingsteam en de juristenvan het Ingenieursbureau.

Reageer direct

Zet jij je ideeën en kennis graag in voor een ambitieuze werkgever die het beste wil voor de stad Amsterdam en haar bewoners, ondernemers en bezoekers? Upload dan uiterlijk [dag maand] 2019 je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton.

Vragen?

 • Wil je meer informatie over de functie? Bel of app met Martine Sonneveld, teamleider Inkoop en Advies, via 06 –10 17 83 31.
 • Vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Merel van Noort, Senior P&O Adviseur, via 06 –82498326 of m.van.noort@amsterdam.nl.

Goed om te weten

 • De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven naar een personeels bestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.