Koninklijke BAM Groep N.V.

[NL] BAM Graduate Programme

  • Posted at Feb 14, 2022
  • Vacatures
  • Traineeship

Jij hebt net een universitaire studie afgerond óf staat op het punt je master te behalen.

Maar, wat daarna? Misschien dat een traineeship bij BAM iets voor jou is!

Voeten in de klei tot strak in het pak

Als trainee ben jij een belangrijke schakel in de organisatie. Met jouw integrale mindset en frisse blik ben jij change agent in het realiseren van BAM’s strategische doelstellingen en het verbinden van collega’s over de hele organisatie. Tijdens ons traineeship, het Graduate Programme, oefen jij gedurende twee jaar ieder halfjaar een andere functie uit. Welke vier functies dat zijn bepaal jíj. Ontdek de mogelijkheden en wissel operationele en strategische opdrachten af: werk mee aan een tender, ervaar de dynamiek van de keet en de bouwplaats, ontwikkel en implementeer tools die breed inzetbaar zijn. En wil je graag naar het buitenland? Ook dat is mogelijk! BAM werkt aan indrukwekkende projecten in binnen- en buitenland. In ons Graduate Programs leer je dus niet alleen de organisatie goed kennen, maar ook jouw eigen ambities en voorkeuren.

Ontdek waar jouw talenten liggen

Tijdens het programma word je begeleid door een mentor (een directeur of senior manager) die jou stimuleert om je grenzen te verleggen en het beste uit jezelf te halen. Daarnaast begeleidt de talent manager jou tijdens én na het programma. Ook word je gekoppeld aan een andere trainee – jouw buddy – die zijn of haar ervaringen met jou deelt. Naast deze begeleiding werk je ook op andere manieren aan jouw persoonlijke ontwikkeling:
 

  • Je stelt een persoonlijk jaarplan op met resultaatafspraken en leerdoelen; 
  • Je neemt deel aan het Personal Development Programme, speciaal ontwikkeld voor trainees van het BAM Graduate Programme. Binnen dit programma ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling; 
  • Maandelijks organiseren trainees zelf TOPdagen (trainee ontwikkel programma dagen). Iedere maand staat er een ander thema of bedrijfsonderdeel centraal. Zo leer je steeds meer over BAM! 

Als BAM-trainee bouw je vanaf dag één aan jouw netwerk. Je neemt deel aan traineeweekends, intervisiesessies, terugkomdagen met oud-trainees en jaarlijks werk je intensief samen aan een actuele business case.

Voordelen

Naast de focus op jouw persoonlijke ontwikkeling, onze open bedrijfscultuur, een netwerk van gedreven collega’s, ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, en goede doorgroeimogelijkheden, bieden wij jou een marktconform salaris en een leaseauto. Uiteraard krijg je ook een laptop en smartphone. Voor alle jonge BAM-medewerkers is er Young BAM. Young BAM organiseert diverse activiteiten om je netwerk te vergroten en andere jonge collega’s te leren kennen. Denk hierbij aan projectbezoeken en borrels.

De Droomfabriek

Het persoonlijke ontwikkelingsprogramma loopt via De Droomfabriek. Je doorloopt dit traject in een groep van 10 trainees die ongeveer tegelijk zijn begonnen aan het BAM Graduate Programme. In het programma focussen we onder andere op het stellen van ontwikkel- en prestatiedoelen en het actief werken aan deze doelstellingen. Dit helpt je ook in het vinden van je volgende opdracht.

In de drie modules (Leading self, Leading others en Leading the business), die we gedurende het jaar behandelen, ga je in op drie verschillende onderdelen van professionele ontwikkeling. In de eerste module ga je persoonlijk in op wie je bent, je achtergrond en welke invloed dat heeft op bepaalde keuzes. In deze module leer je elkaar als collega trainees goed kennen, dit schept een sterke band. In de tweede module ga je in op de vraag hoe je het beste tot je recht komt in een groep en hoe je je daar gedraagt. In de laatste module gaat het echt over het leidinggeven aan mensen en organisaties. Deze modules duren allemaal twee dagen, waarbij je ook op locatie verblijft.

Het programma wordt door de huidige trainees ervaren als een essentieel onderdeel en een heel leerzaam traject binnen het BAM Graduate Programme.

Vindt hier meer over BAM Graduate Programme.
 https://www.bamcareers.com/nl/nl/campaigns/studenten-en-starters-traineeship-2
Vragen over het BAM Graduate Programme? We beantwoorden ze graag! Neem hiervoor contact op met campus recruiter Daniëlle.

Daniëlle van de Kleut

Graduate Programme en startersfuncties
06 25 67 74 92  | Mail danille.vande.kleut@bam.com