Koninklijke BAM Groep N.V.

[NL] BAM Graduate Programme

 • Posted at May 22, 2023
 • Vacatures
 • Traineeship

Building a sustainable tomorrow

Ambitieus, transparant en realistisch. Dat kenmerkt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van Koninklijke BAM Groep. Als trainee binnen BAM draag jij hieraan bij door te werken aan onze grootschalige en zichtbare projecten. Op deze manier gaan we samen de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en industrialisering aan. We hebben jou nodig om onze strategie voor toekomstige generaties te realiseren. 

Jouw missie

Tijdens en na het traineeship ben jij een belangrijke schakel binnen de organisatie en bepaal jij zelf jouw impact. Vanwege de ervaring die je opbouwt bij multidisciplinaire en integrale projecten en het netwerk waarmee je gedurende die twee jaar hebt samengewerkt. Je wordt uitgedaagd om buiten je comfort zone te stappen en het werkveld te verkennen in gebieden die nog onbekend voor je zijn. Je wordt uitgenodigd om samen met ons te werken aan een diverse, lerende en vooruitstrevende organisatie. We vinden het belangrijk dat je je graag verder wilt ontwikkelen en jezelf wilt uitdagen te groeien in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met deze brede basis ben je aan het einde van het traineeship klaar om de werkvelden van BAM verder te ontdekken en je te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft.       

Bij de verschillende rotaties kan je denken aan rollen als: werkvoorbereider bij BAM Renovatie Concepten, uitvoerder bij BAM Energie & Water, tenderstrateeg bij de tenderdesk van BAM Bouw en Techniek, meedenken over het project emissieloos bouwen van BAM Infra, het inrichten van de materialen hub voor circulaire producten, adviseur duurzaamheid bij een van onze ingenieursbureaus, het digitaliseren en optimaliseren van onze processen, het inzichtelijk maken van informatie, onderdeel zijn van het project control team om de financiën op orde te houden etc.  

Al jouw ervaring neem je mee om vervolgens een weloverwogen keus te kunnen maken binnen welk team of binnen welke afdeling jij graag jouw carrière voortzet. Deze vervolgstap bepaal jij zelf.  

Wat breng je mee?

Om onze ambitieuze doelstellingen te gaan behalen willen wij talent aan ons binden met een verscheidenheid aan studieachtergronden. Heb jij je technische Masteropleiding afgerond, of heb je een andere studieachtergrond zoals  Innovatie, Duurzaamheid, Data Science, Robotica, Finance of IT én heb je interesse in de technische sector? Als Young Professional kun jij met jouw achtergrond en expertise het verschil maken bij de transitie waar we binnen BAM aan werken.  
We waarderen het als je naast je studie ervaringen hebt opgedaan die aantonen dat je nieuwsgierig en initiatiefrijk bent en met vernieuwende ideeën komt. Jouw inzet naast je studie zegt namelijk wat over jouw maatschappelijke betrokkenheid of drive om bij te dragen aan verandering. Je krijgt energie van het idee om je eigen carrière te leiden en eigenaarschap te tonen, door sterke netwerken om zo in verbinding met anderen tot het beste resultaat te komen.  Je wilt je ontwikkeling versnellen op zowel professioneel als persoonlijk vlak en wilt dit specifiek binnen BAM gaan doen.  

Verder zien we graag de volgende dingen terug op je cv of in je ervaring:  

 • Je hebt een universitaire master met succes afgerond;  
 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt met maximaal één jaar werkervaring na het afronden van je studie; 
 • Je spreekt de Nederlandse taal en kan ook goed uit de voeten in het Engels. 

Wat kun je van ons verwachten?

Als trainee bij BAM wordt je onderdeel van een enthousiaste en betrokken groep collega trainees. Eens per maand hebben jullie een TOP dag (Trainee Ontwikkel Programma Dag), maar ook daarnaast zie en spreek je andere trainees veel. Maar dat is niet het enige wat we je aanbieden. Nog meer onderdeel van je traineeship bij BAM is: 

 • Een persoonlijke senior mentor die je gedurende de twee jaar van het traineeship begeleidt; 
 • Een buddy binnen de traineegroep met wie je alles kunt bespreken; 
 • Een ruime focus op persoonlijke ontwikkeling binnen het ontwikkelprogramma ''De Droomfabriek'', en door ontwikkelgesprekken met jouw managers; 
 • Werken binnen een open bedrijfscultuur met veel gedreven collega's; 
 • Veel eigen verantwoordelijkheid door het zoeken van je eigen trainee opdrachten; 
 • Een marktconform salaris, 40 vakantiedagen, een leaseauto en telefoon.  


Voor alle jonge BAM-medewerkers is er Young BAM. Young BAM organiseert diverse activiteiten om je netwerk te vergroten en andere jonge collega’s te leren kennen.  Denk hierbij aan projectbezoeken, kennisdeelsessies en borrels.     
 
Ben je nieuwsgierig wat het traineeship nog meer te bieden heeft? Hier lees je de ervaringen van trainees Heleen en Wessel.    

Jouw werkomgeving

Binnen de twee jaar van het traineeship kom je te werken op vier verschillende posities binnen de organisatie. Als trainee kun je aan de slag binnen iedere werkmaatschappij en afdeling binnen BAM Nederland en wissel je operationele en strategische opdrachten af. Dat maakt het traineeship ontzettend afwisselend en kun je jezelf blijven uitdagen om te groeien en te ontwikkelen. Op deze manier vorm jij je eigen programma en zal je veel kennis opdoen op posities waar jij wilt groeien en ontwikkelen. Hierin ben je zelf in de regie, wat een wel zelfsturing vraagt.  

Wie zijn wij?

Koninklijke BAM Groep nv is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen, actief in Bouw en Techniek, Infra en Publiek-private samenwerking. BAM neemt in thuismarkten Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland een leidende positie in. Daarnaast realiseert BAM projecten in Denemarken, Luxemburg en Zwitserland.     

BAM kent een strategisch plan voor 2021-2023 (‘Building a sustainable tomorrow’). We willen opdrachtgevers in de bouw de beste dienstverlening bieden en daarbij een bijdrage leveren aan de wereldwijde transitie naar een duurzamere samenleving. Oók medewerkers een veilige en interessante werkomgeving blijven bieden, is één van onze belangrijkste doelstellingen. BAM gaat voor duurzaamheid én veiligheid en het benutten van alle deskundigheid op gebied van duurzaamheid, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten. 

Het recruitment proces

Ben jij enthousiast geworden? Lees hier meer over de selectieprocedure, of stuur ons direct jouw CV en motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Wie weet spreken wij elkaar dan binnenkort!  

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Daniëlle van de Kleut, Campus Recruiter, op telefoonnummer 06-25 67 74 92 of via e-mail danielle.vande.kleut@bam.com. Daarnaast organiseren we gedurende het opstaan van de vacatures een aantal belsessies met huidige trainees. Zij geven je graag in alle eerlijkheid antwoord op al jouw vragen.  

Voor het BAM Graduate Programme worden 2 startmomenten per jaar gehanteerd. Deze vacature sluit op 7 juni 2023 om 9:00 uur. Het proces wat daarna volgt is: 

Selectieproces 

 • 9 juni 2023: Uitnodiging voor capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en telefonisch interview; 
 • 21 juni 2023: Uitnodiging selectiedag 
 • 28 juni 2023: Selectiedag 
 • 29 & 30 juni 2023: Terugkoppeling selectiedag + aanbieding 
 • Kennismakingsgesprek met mentor en 2 kennismakingen op verschillende plekken om je traineeship te starten. 

Jouw start bij BAM 

 • 2 & 3 oktober 2023: Eerste werkdag + onboardingsdag met andere trainees 
 • 4 oktober 2023: Start bij eerste werkplek