Sweco

[NL] (Afstudeer)stage assetmanagement & ICT

This is a vacancy for an (graduation)internship in assetmanagement & ICT. Currently this vacancy is only available in Dutch. 

Richting: GIS en ICT
Expertise: Civiele Techniek, ICT, Overig
Profiel: Stagair
Standplaats: De Bilt
Niveau: Student
Opleiding: WO

Nu solliciteren

Functieomschrijving

“Door de digitalisering krijgen asset managers te maken met steeds meer data.  Hoe hou je dan de informatieprocessen onder controle zodat de juiste informatie altijd voorhanden is? Hoe analyseer je de data om op basis van de juiste informatie de beste keuzes te maken? Zijn dit vraagstukken die je interesseren en ben jij op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage op het gebied van Assetmanagement & ICT? Reageer dan snel en neem contact met mij op!”

Marijn van den Berg
Adviseur Assetmanagement

Voor ons team Beheer Openbare Ruimte dat bestaat uit 34 personen, is Sweco op zoek naar een (afstudeer)stagiair Assetmanagent & ICT die met de laatste loodjes van zijn of haar studie bezig is en werkervaring op wil doen.

Het team Beheer Openbare Ruimte is onder andere verantwoordelijk voor ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van onze software op het gebied van Assetmanagement en werkt  aan kennisdeling en innovatie. Tot onze opdrachtgevers behoren onder andere gemeentes Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Zwolle en de provincies Zuid-Holland en Limburg.

Tijdens de (afstudeer)stage word je begeleid en ingewerkt door een collega en zal je werken vanuit ons kantoor in De Bilt, maar krijg je zeker ook de kans om contact te hebben met en op bezoek te gaan bij klanten.  Je zal je bezig houden met het inzetten van GIS&ICT om op die manier de informatieprocessen rondom assetmanagement bij de klant te kunnen verbeteren. De focus zal daarbij liggen op data-analyse en informatiemanagement. Hierbij kan je denken aan risicogestuurd beheer waarmee op basis van inspectiedata een risicoanalyse wordt uitgevoerd.  Daarnaast hou je je bezig met dashboardtools waarmee data uit Obsurv, Sweco’s asset management software,  kan worden geanalyseerd en visueel gepresenteerd. Hierbij valt te denken aan de condities, risico’s, budgetten en nacalculatie.

Als stagiair Assetmanagement & ICT houd jij je graag bezig met (informatie)processen en heb je de ambitie om jezelf te ontwikkelen en door te groeien!  Herken jij jezelf hierin? Reageer dan nu op deze functie!

Op deze vacature kan je reageren als je op zoek bent naar een stage, maar ook wanneer je op zoek bent naar een afstudeerplaats. Mogelijke afstudeeronderwerpen zullen dan in overleg worden bepaald.

Wij zoeken

  • Je volgt een wo-opleiding zoals Civiele Techniek bij voorkeur in de richting van Construction Management and Engineering
  • Je hebt passie voor techniek, interesse in ICT en bent procesmatig ingesteld
  • Je bent communicatief vaardig, analytisch, resultaatgericht en flexibel
  • Je kan goed zelfstandig werken en bent ondernemend ingesteld
  • Je wilt graag aan de slag met programma’s zoals FME, GIS en Tableau

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatie middels de button op deze pagina.  Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Marijn van den Berg, Adviseur Assetmanagement, telefoon +31 6 12 09 78 23 of via marijn.vandenberg@sweco.nl.  Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met  Fabienne Jansen, Campus Recruiter, telefoon +31 6 23 21 83 75 of via fabienne.jansen@sweco.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.